hakikat minyak

عَنْ عَوْفِ ابْنِ مَالِكٍ الْأَشْجَعِيِّ قَالَ كُنَّا نَرْقِي فِي الْجَاهِلِيَّةِ فَقُلْنَا يَا رَسُولَ اللَّهِ كَيْفَ تَرَى فِي ذَلِكَ فَقَالَ اعْرِضُوا عَلَيَّ رُقَاكُمْ لَا بَأْسَ بِالرُّقَى مَا لَمْ يَكُنْ فِيهِ شِرْكٌ
Ertinya : Daripada ‘Auf Bin Malik Al-Ashja’ie , beliau berkata : “ Kami semasa zaman jahiliyyah dahulu biasa melakukan jampi-mentera , lalu kami bertanya kepada Baginda s.a.w : Wahai Rasulullah ! Apakah pendapat tuan di dalam masalah ini ? . Maka Baginda s.a.w pun bersabda : Perlihatkan kepadaku jampi-menteramu itu, maka selagi ianya tidak mengandungi syirik , maka tidaklah mengapa ! “. ~ Hadis Sahih diriwayatkan oleh Imam Muslim rh ( Kitab As-Salam : 4079 ) & Imam Abu Daud rh ( Kitab At-Tib : 3388)

Ayat pengasih

Ayat Pengasih merupakan ayat yang dibacakan atas tujuan untuk memberi orang lain suka kepada diri yang membacanya tak kira dari segi hubungan atau layanan mereka terhadap pengamal ayat pengasih ini. Ianya bertujuan untuk memberikan orang lain suka atau menjadi senang apabila berhadapan dengan orang yang mengamalkan ilmu pengasih ini. Ianya banyak diamalkan oleh orang yang mempercayai ilmu karut namun ada juga diamalkan oleh sesetengah orang yang kuat agamanya, kerana Ayat pengasih ini terdapat dua kategori iaitu jenis yang haram diamalkan dan ada juga jenis yang halal diamalkan mengikut syarat, syarat yang ditetapkan oleh agama.

Kepercayaan

Ayat pengasih merupakan kepercayaan bagi sesetangah orang yang mengamalkannya bertujuan untuk sebab-sebab tertentu yang selalunya dikaitkan dengan perkara tidak baik, namun tidak semua kepercayaan ini dikategorikan tidak baik kerana ianya ada juga dikaitkan dengan ayat diambil daripada Al-quran yang merupakan kitab turun-temurun bagi orang islam.

Penggunaan ayat pengasih ini lebih mudah diertikan dengan penggunaan perubatan Islam, iaitu menggunakan ayat-ayat Suci Al-Quran sebagai penawar dan doa, begitu juga ayat pengasih yang kami sediakan ini.

bagi kepercayaan karut pula banyak diamalkan ayat yang songsang daripada ajaran islam iaitu dengan memuja syaitan dan jin yang boleh menyesatkan. kerana ayat yang diamalkan adalah dilarang sekali didalam agama islam

Hukum Beramal Ayat pengasih

Auf bin Malik berkata: Kami pernah menggunakan jampi mentera ketika jahiliah dahulu. Lalu kami bertanya: Ya Rasulullah saw, apa pendapat tuan tentang perkara ini? Baginda menjawab: Kemukakan pada ku mentera kamu itu. (Kemudian dibacakan mentera itu oleh sahabat). Baginda menjawab: Tidak mengapa jampi mentera itu selagi tidak mengandungi syirik. Rasulullah saw juga membenarkan seorang sahabat yang berdoa bukan dari sumber al Quran, asalkan kalimatnya tidak bercanggah dengan syara’.

Berdasarkan kaedah fiqh “al aslu fi al ashya’ ibahah”, maka hukum asal sesuatu perkara adalah harus, selagi tiada perkara yang melanggar syariat dilakukan. Sebagai contoh, seseorang menggunakan doa pengasih untuk tujuan disayangi oleh majikan & mendapat kedudukan yang baik dalam syarikat, maka ia adalah dibolehkan, namun jika diamalkan hanya untuk nafsu, membalas dendam, dengki, amalan tersebut adalah menyalahi syariat Islam, maka hukumnya adalah dilarang.

Klasifikasi ayat yang boleh diamalkan

terdapat beberapa batas islam yang melarang penggunaan ayat pengasih ini antaranya ialah Ayat itu tidak mengandungi maksud yang menyalahi akidah Islam, Pengamalannya tidak bercanggah dengan hukum syara'(Contoh- mewajibkan pengamalnya membaca ayat pengasih didepan kubur),Meminta pertolongan dari Allah sahaja & bukan dari selainNya, seperti pada manusia, binatang, objek penyembahan orang kafir dan seumpamanya, Ayat pengasih yang tidak ditulis di atas kertas, & perlu di bawakemana mana oleh pengamalnya, selagi di bawa, selagi itulah orang sayang padanya- Ia seolah olah tangkal,Tidak menyeru atau memuja kalimah atau nama-nama yang tidak difahami maknanya, yang terdiri daripada nama iblis dan syaitan atau sembahan orang kafir.


———————————————————————————————–

Update 11/03/11

Bismillahirrahmanirrohim,salam warahmatullah


agama buta tanpa sains,dengan sains manusia mampu melihat kebesaran Allah.sains kecundang tanpa agama,dengan agama mampu memperbatas dan membimbingi perlakuan manusia ke arah yang diredhai Allah.
manusia melihat dari sudut nyata,namun kurang pendedahan dari sudut rohani.Setiap di dunia hidup berpasangan,lelaki untuk wanita dan juga sebaliknya.Allah pasti sudah menciptakan sesuatu yang ada pada kaum Adam yang mampu menarik kaum hawa,begitu juga kaum hawa mampu menarik kaum adam.

sedangkan di dalam diri seorang manusia telah mempunyai enzim penarik dan hanya memerlukan faktor dorongan yg terkunci di dalam diri.Jika ketahui rahsianya ia adalah perkara yang mudah sahaja

mari megulas lebih lanjut faktor penarik/kasih mengikut sudut sains :

banyak yang buta melalui faktor ghaib,namun inilah faktor ghaib yang telah dihuraikan oleh sains
(pheromones), sejenis hormon lelaki, perangsang nafsu semulajadi (yang berkuasa) mampu memikat, mempesona, menguja, dan MENGGODA mana-mana wanita. Pheromones akan meningkatkan daya keterampilan, terhadap wanita secara mendadak. Di-jamin oleh saintis antarabangsa!

pheromones membolehkan anda kelihatan seksi dan menawan.
wanita akan cuba menggoda ANDA tanpa anda sedari.
lebih mata memandang kearah anda tanpa paksaan
dengan kuasa memikat ini, anda pasti akan dapat lebih perhatian.
anda akan dapat lebih senyuman dari wanita.
anda dapati hubungan menjadi lebih baik secara spontan.
hari yang anda lalui, pasti akan lebih menyeronokkan!
DI-JAMIN.

Pheromones adalah bau semulajadi yang dikeluarkan oleh badan, untuk berkomunikasi dengan orang di sekeliling anda. Melalui pelbagai kajian, saintis mendapati bahawa manusia menggunakan bau sebagai perantara yang mengawal tingkahlaku ketika berkomunikasi, secara sedar atau tidak.

Sekarang telah ditemui bahawa tingkahlaku manusia dipengaruhi kuat oleh deria bau semulajadi ini. Bau ini sebenarnya dapat menolong anda menarik perhatian dan memikat mereka yang berlainan jantina.

Kajian menunjukkan wanita memilih lelaki yang mereka suka bukan hanya berdasarkan rupa semata-mata. Mereka memilih lelaki yang mereka rasakan ada sifat kelelakian yang kuat. Dan sekarang anda bertuah kerana dengan kuasa pheromones, anda boleh membuat mana-mana wanita merasakan perasaan tertarik yang amat sangat terhadap anda.

pheromone manusia tulen jenis (5-Alpha-Androst-16-En-3-One), yang akan membuat mana-mana wanita yang berada dekat dengan anda merasa tertarik kepada anda. Wanita akan memuji bau anda yang begitu menarik dan sedap, sebenarnya mereka tertarik pada pheromones sekiranya ia dibubuh dimana-mana minyak.

Kajian mengenai pheromones telah membuktikan yang ia boleh menaikkan sifat romantik wanita dan membuatkan mereka inginkan perhatian dari lelaki. Kami menjamin 100% penggunaan minyak akan menyemarakkan lagi kasih-sayang pasangan anda!

Apa itu pheromones?
Setiap haiwan yang hidup di muka bumi ini (termasuk manusia) menghasilkan dan bertindakbalas terhadap pheromones. Ianya sejenis sel hormon yang dikeluarkan melalui liang peluh dan hampir tidak BERBAU. Pheromone hanya dapat dikesan oleh organ (VNO) veromenasal yang terdapat pada pangkal hidung, seterusnya dihantar ke otak. Pheromones adalah penggalak nafsu paling berkuasa di dunia!

Sesetengah lelaki boleh mengeluarkan pheromones secara banyak, manakala sesetengah lelaki mengeluarkan pheromones terlalu sedikit dan mungkin tiada langsung. Lelaki-lelaki ini, yang mampu mengeluarkan pheromone dengan banyak secara semulajadi, mungkin anda lihat, mereka kelihatan lebih berkarisma dan punyai aura yang menakjubkan! Kadang-kadang, walaupun rupa mereka tidak menawan, tiada duit yang banyak, mereka dapat menawan gadis-gadis yang sangat cantik dan rupawan! Itulah yang dikatakan (body chemistry) daya bau badan yang mampu memikat

Efek penggalak nafsu pheromones:-
Pheromones bukan hanya mampu memikat seks yang bertentangan, ia juga merangsang nafsu seksual pasangan anda. Ini bermaksud, dengan menitiskan setitis pada nadi anda, iaitu di pergelangan tangan dan leher, juga di belakang cuping telinga, daya tarikan seksual akan anda akan meningkat. Ini pasti akan meningkatkan hubungan intim yang akan anda alami. Wanita tidak akan terlepas olehnya! Ia seperti MAGNET. Dengan efek minyak ini, anda akan MEMPEROLEHI kelebihan berbanding lain-lain lelaki. Gunalah ia setiap masa, dan anda akan perasan bahawa, anda akan lebih sukses dengan wanita.

minyak pengasih akan meningkatkan keinginan (nafsu) wanita sekeliling anda secara sedar atau tidak. (kajian secara saintifik dan kllinikal yang dijalankan keatas pengguna-pengguna pheromones) ia mengekalkan dan memanjangkan tempoh perkahwinan, persahabatan dan persaudaraan. Ini membuktikan pheromones bukan sekadar penggalak nafsu. Ia juga membantu anda mengharungi kehidupan dengan lebih berjaya. Cubalah sendiri! Anda pasti akan teruja.

Pheromones (hormon pemikat wanita) akhirnya telah berjaya dihasilkan di sebuah makmal (Morgan Labs – di negara Rusia) yang terkemuka!
Kebiasaannya pheromone manusia terdapat di celah ketiak ketika perpeluhan berlaku. Pheromone semulajadi ini adalah satu evolusi kehidupan yang sangat menakjubkan. Penemuan saintis mendapati bahawa, wanita memilih lelaki yang bakal menjadi bapa kepada anaknya berdasarkan faktor-faktor PHEROMONE yang dimiliki oleh lelaki yang bakal dijadikan pasangan hidup mereka! Fakta yang menarik dan harus anda berikan perhatian, bukankah begitu?

kerana itulah ada segelintir wanita yg sukakan ketiak lelaki yg berpeluh,memang pelik bagi kaum lelaki namun itulah daya penarik yg Allah ciptakan (pheromones) sebagai daya tarik wanita.

Minyak pengasih pengasas mempunyai 1001 rahsia penarik,sudah terbukti lagi oleh sains,malah akan dibuktikan pula oleh anda.Apakah yang anda tunggu?

menakjubkan?,rasailah perbezaannya InsyaAllah

w’slm

Advertisements

12 Responses to “hakikat minyak”

 1. asmidar March 19, 2011 at 5:33 am #

  Salam, saya mempunyai masalah rumahtangga, suami saya ada perempuan lain, dan mahu berpisah dengan saya, saya terlalu sayang padanya.. Saya ingin meminta saudara membantu saya minyak apa yang sesuai digunakan untuk saya mendapatkan kembali kasih sayang suami saya, suami saya juga mengatakan dia tidak ada perasaan kepada saya lagi.. Mohon petunjuk dari saudara. Terima kasih.

  • enciks March 21, 2011 at 4:00 pm #

   w’slm,
   sila semak email puan

 2. asmidar March 19, 2011 at 5:36 am #

  Salam, saya mempunyai masalah rumahtangga. iaitu suami saya mempunyai perempuan lain, dia juga mengatakan tiada perasaan kepada saya dan ingin berpisah dgn saya, sedangkan saya masih sayang kepadanya. minta saudara boleh beritahu apa minyak yang sesuai perlu saya gunakan untuk mendapatkan kembali kasih sayang suami saya.. terima kasih, segala budi baik dan pertolongan dari saudar saya ucapkan ribuan terima kasi dan mohon diperkenankan Allah s.w.t

 3. nordin March 25, 2011 at 6:31 pm #

  saya ingin dicintai sidia tetapi dia tidak mencintai saya,
  sedangkan saya amat sayangkan sidia dan ingin menjadikan isterinya yang sah.tolonglah saya!!!!

 4. Puan Jamilah Hj Mohamed Yunus June 21, 2011 at 1:40 am #

  Salam En.

  Sy dah 18thn berumahtangga tp xada kasihsayang dari husb. Sedih juga sbb husb sy terlalu sygkan familynya.Sy nothing utk dia.Utk pengetahuan en, sy seorg isteri yg b/jwb dan rajin dlm menguruskan rumahtangga tp langsung tdak dihargai. Blh tak sy dptkan sebtol minyak yg sesuai utk merapatkan k/syg kami utk mengekalkan rumahtangga dan seterusnya mengembalikan k/syg yg sekian lama pudar dan tawar.Terima kasih diatas bantuan en dan dihrp semoga Allah s.n. w memanjangkan usia dan rezeki en.Amin

 5. musa yahya July 31, 2011 at 11:44 am #

  wak leh minta no hp kh?

  • Syeikh Zulkarnain July 31, 2011 at 9:52 pm #

   wafaq yg berkhasiat datangnya dari isian energi para hikmah,yg dititipkan ayat2 Quran.Adapun wafaq yg kedua energi datangnya daripada isian khodam.

   boleh,sila email baranganmistik@gmail.com

 6. nizam@ijam September 10, 2011 at 2:18 am #

  salam wak.boleh sy dptkan no tel wak?.sbb banyk yg sy nk tanya.klu boleh tlg email yer,tkasih.

 7. shuffian October 3, 2011 at 2:30 am #

  boleh bagi no fon encik..

 8. zaed33 October 19, 2011 at 4:10 pm #

  Assalamualaikum..
  Ulasan saya mengenai jampi ialah begini..
  Jampi atau QALAM yang berkata-kata ialah sesuatu yang bersifat RAHSIA.
  Sebelum ILMU ialah Petua
  Sebelum Petua adalah RAHSIA

  Tentang ilmu pulak yamg tidak diberikan GURU ialah KUNCI NYAWA, yang lain dia bagi.
  carilah RAHSIA DIRI/MENGENAL DIRI kerna Allah dah lama kenal kita.

 9. puan sue September 28, 2012 at 4:13 am #

  assalam..
  saya telah berkahwin selama 18 thn .sekarang ni suami ada kekasih dan berlaku curang. apa yang perlu saya buat?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: