Pentingnya Aura tubuh manusia

20 Feb

Setiap manusia memiliki 7 (tujuh) pusat chakra utama berada di sepanjang tulang belakang

2

Apakah AURA dan kepentingannya yang mempengaruhi
di dalam kehidupan seharian

adakah yang sering anda lakukan tidak pernah terjadi?atau sering ada halangan? masalah jodoh ,masalah keewangan.ianya berkait rapat dengan cakra dan aura tubuh.

baca selanjutnya :

3

Cahaya Aura berasal dari cakra pada tubuh manusia. Cakra adalah pusat energi dalam tubuh manusia. Ada 7 cakra dalam tubuh manusia, Yaitu (1)Cakra dasar, (2)seks, (3)solar pleksus, (4)jantung, (5)kerongkong, (6) ajna dan (7)mahkota. Setiap cakra menghasilkan energi bagi tubuh manusia. ENERGI tersebut berbentuk cahaya atau yang sering disebut dengan Aura.

Aura bukanlah satu perkara yang ghaib,,tetapi
ia kini adalah satu kajian saintifik yg berbukti

ini adalah gambar2 aura dari manusia yang berbeza :

1

apabila Cakra tidak normal maka Aura pun akan nampak malap. Apabila Warna Aura tertentu tampak Malap maka menandakan bahawa salah satu cakra sedang terjadi masalah.

Untuk memudahkan  gambaran tentang hubungan Aura dan Cakra,  umpamakan Aura sebagai tubuh manusia dan cakra adalah Organ tubuh.

Tubuh Manusia bekerja dengan baik apabila Organ Dalam tubuh juga bekerja dengan baik.  jika Tubuh FiZikal Seseorang terasa sakit, maka hal tersebut menandakan bahawa beberapa organ tubuh juga mengalami masalah.

Maka Jika terjadi masalah pada Aura manusia, maka Cakra dalam tubuh juga ikut bermasalah. Demikian pula apabila cakra bermasalah maka Aura akan nampak menjadilebih Malap.

(AURA) bekerja mengikuti proses getaran

yang sumbernya (CAKRA) berada di dalam tujuh titik tubuh manusia

CAKRA ADALAH PUSAT UTAMA UNTUK MEMBENTUK CAHAYA (AURA)

DAN PENTINGNYA AURA INI DALAM MEMPENGARUHI KEHIDUPAN SEHARIAN

Ketidak seimbangan aura AKAN mempengaruhi kehidupan DIRI ANDA

Aura Positif VS Aura Negatif

4

Aura Positif Adalah keadaan dimana Pancaran Aura nampak terang, cemerlang dan seimbang. Seseorang yang berada dalam keadaan Aura positif, akan memiliki kehidupan yang lebih bahagia ,wajah yg berseri ,disukai orang ramai, keyakinan yg tinggi , , memperoleh kekayaan (rezeki melimpah ruah) ,segala urusan menjadi mudah , berjaya dalam percintaan (perkahwinan dan jodoh) ,mempunyai benteng perisai diri yg kuat dari anasir jahat (sihir)

Kemudian Aura Negatif adalah keadaan dimana Pancaran Aura nampak malap bahkan gelap dan tidak seimbang. Seseorang yang berada dalam keadaan aura negatif maka kehidupannya akan banyak masalah, sering sakit,hilang seri wajah, bernasib malang ,menderita, usaha tidak pernah berjaya,sering ditipu,,gagal dlm jodoh,,sentiasa adalah masalah keewangan (kekurangan wang) ,sentiasa ada halangan hidup. orang yg dalam keadaan negatif juga membuatkan ianya mudah dimasuki sihir.

CAKRA YG DICIPTA  KEPADA TUBUH MANUSIA TERSINGKAP RAHSIA DAN ADANYA KEISTIMEWAAN BAGI MEREKA YG MENGETAHUI  LALU MEMANFAATKANNYA

Warna-warna dari aura ini, pertama kali mendapatkan perhatian oleh seorang ILmuan dari Arab, Ibnu Sina pada tahun 980 – 1037. Beliau melakukan penelitian ilmiah tentang pentingnya warna dalam diagnisis dan penawar dari berbagai macam penyakit.

Dengan memahami  apa saja yang dapat menyebabkan chakra tidak bekerja dengan baik merupakan kunci awal untuk mengetahui lebih banyak tentang diri anda sendiri. Sehingga dengan demikian anda dapat mengendalikan hidup dan memperoleh apa yang terbaik dalam hidup ini.

DAN BAGAIMANA CARA UNTUK MEMBUKA AURA ?

1.Dengan melakukan aktiviti2 yg positif,jauhkan sifat iri hati dan sering memaafkan,,namun  untuk membuka simpulan aura ke tahap maksimum , anda perlu sering mengamalkan zikir2 tertentu untuk membuka aura. ada yg mengamalkan ribuan zikir setiap hari.

2. Cara kedua menggunakan medium batu cincin , setiap batu cincin alami juga mempunyai khasiat aura nya yg tersendiri,,batu cincin hanyalah medium untuk membantu mencapai hajat manusia. Dan setiap permata ada aura tertentu yg tidak menyeluruh mengaktifkan semua aura,,, namun dpt membantu membuka /memaksimalkan salah satu aura tubuh anda (bukan semua) , mungkin 2-3 . hanya batu cincin tertentu yg mempunyai khasiat untuk aktifkan ke tujuh2 chakra.Rasulullah menyarankan memakai batu akik kerana mempunyai khasiatnya yg tersendiri,,dan batu akik merah merupakan gunung pertama yg tunduk kepadanya.

3. melalui minyak khas atau mandian bunga , Bunga juga mempunyai aura. Dengan mandian bunga dapat membuang energi negatif dan menaikkan seri muka,,Orang yg mandi bunga wajahnya nampak cantik/kacak dan muda .mandian bunga juga ada caranya dan bunga2 yg tertentu.

setiap kejadian mempunyai aura , ini adalah pengetahuan asas aura yg dapat mempengaruhi di dalam kehidupan harian .

ADAKAH LECEH MEMBUKA AURA? IYA IANYA PERLU AMALAN YG KONSISTEN,,MAHUKAH ANDA MEMBUKA AURA DAN TENAGA DALAMAN ANDA SECARA INSTANT?

 

PEMBUKAAN CAKRA UNTUK PENGAKTIFAN AURA SECARA INSTANT , DAPAT MERASAI GETARAN ENERGI DALAMAN MEMASUKI KE TUBUH .

 

harus anda ketahui,,Tubuh anda yg negatif akan mencacatkan aura diri anda , aura wajah, aura tubuh,
aura mahkota dan lain lain aura yang berada di tubuh kita. Ada sebab wajah yg cantik dan tampan sekalipun orang tidak suka melihat wajah,,hairan bukan? namun org yg biasa wajahnya kita suka melihat dan berbual dengannya,,kerana aura beliau adalah positif,,segera rawat aura anda sebelum tawaran ini ditutup .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: