geliga embun

1 Mar
geliga embun

geliga embun

hot item-terhad

baca selanjutnya

geliga embun

geliga embun

pemandangan di malam hari

geliga embun

geliga embun

pemandangan disiang hari (dikeluarkan air namun masih berwap)

apabila diletakkan didalam air kelihatan gelembung air keluar dari geliga membuktikan bahawasanya ciptaan Allah ini hidup.

 

geliga embun

geliga embun

Buat pemerhatian saudara dari johor yang telah menempahnya :

geliga embun.

jenis berwap.

Jika harganya tidak mencecah ribuan manalah asli.Jika murah pula tak semestinya xasli,itu adalah mengikut hati budi seseorang.Syukur ke hadrat Illahi ,, pengasas telah dianugerahkan geliga embun ini.

fungsi :

pengasihan,pengubatan,pedinding,pelaris

cara mengubat :

download ayat syifa pada posting yang lepas.Atau guna ayat penyembuh yang anda belajar dr guru anda.setelah dijampi,setengah air diminum,setengah air disapukan pada bahagian yg dikehendaki.

penjaga golongan puteri,sila scan sendiri untuk kepuasan hati anda.
Mahar : diskaun 80% diberikan.InsyaAllah beberapa butir sahaja lagi untuk dilepaskan


buat yang tidak faham hakikat jadian alam dan manusia sila jgn menuduhbenda ini syirik sedangkan yg terjadi syirik adalah perbuatan dan tidak boleh meletakkan kpd suatu.Saya telah banyak berjumpa dengan orang yang pandai mencipta hukum.Menghukum benda berhikmat syirik bererti anda telah menyalahkan Allah yang menciptakanmakhluk ini,kononnya anda lebih mengetahui dari Allah yang maha menciptakan.

Tidak dijadikan oleh Allah langit dan bumi serta kedua diantaranya melainkan ada gunanya yang benar(Al-Quran Nur Karim)

-Allah tidak akan menjadikan sesuatu melainkan ada hikmah disebaliknya-

ingat ketika manusia diangkat menjadi khalifah, Para malaikat membantah kerana manusia bakal membuat dosa.Lalu Allah berSabda

Al-Baqarah:30 Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat, “Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi”. Mereka berkata, “Mengapa engkau hendak menjadikan (khalifah) di bumi itu orang yang akan membuat kerosakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami senantiasa bertasbih dan memuji Engkau dan menyucikan Engkau?” Tuhan berfirman, “Sesungguhnya Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui“.

lalu malaikat ketakutan lalu memohon keampunan dari Allah

sekiranya manusia itu hina maka hinalah ciptaan Allah S.W.T,sedangkan yang menghinakan manusia adalah perbuatan mereka.begitu juga setiap benda boleh dijadikan syirik,tangan anda juga boleh dijadikan tempat syirik.Allah ketahui apa yang tidak kamu ketahui.

jangan fikirkan keburukan kerana tidak mampu diterima akal
tidak kah anda sedar?Perlakuan anda meletakkan sesuatu syirik dan menyalahkannya bererti menderhaka,membantah dan menolak pemberian Allah S.W.T sedangkan ciptaan Allah itu mempunyai manafaat kpd manusia

Yang menyebabkan syirik adalah meletakkan pergantungan kpd sesuatu dan melepaskan kudrat Allah,bererti tidak berdoa dan tiada usaha zahir yg dilakukan.Barang hanyalah faktor pembangkit energi kundalini pada titik tubuh manusia yang mampu diolah makrifat,mahupun melalui batin.Sebenarnya manusia itu sendiri telah dianugerah pelbagai kelebihan.Cuma kerana dosa menyebabkan ianya terhijab.Ingatlah Para Wali dan karomahnya.Tiada siapa mampu menolak hakikat setiap benda yang diciptakan Allah.Jgn sewenang melepas diri kepada barang sedangkan hakikat diri adalah asbab dari perbuatan.

fikir semula fitnah-fitnah yang telah anda kumpulkan di pelbagai sudut laman web yg akan menyebabkan fitnah yang kekal selagi ianya belum terpadam.Fikir pula apa yang akan terjadi kpd pemfitnah,apatah lagi ketika anda mula sedar bukankah perkara itu memalukan kerana kecetekan akal dan mengikut emosi ketika berbicara.Jika tidak tahu sebaiknya mengkaji.Kita bukan dijadikan Allah untuk mengkafirkan saudara SeIslam.Jadi sila berhati-hati.Kerana mulut kelak badan binasa.

w’slm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: